Massage på salong eller som hembesök

Massage har många fördelar på både kroppen och sinnet. Massage är något som funnits i tusentals år och som kan ha goda effekter på såväl huvudvärk, stela leder, ont i ryggen och stress. När vi blir berörda genom massage ökar blodcirkulationen, något som medför enorma hälsofördelar. Dels blir vi varma i kroppen samtidigt som även immunförsvaret förbättras. Dessutom finns det särskilda punkter över hela kroppen som kan, när de masseras och trycks, ha effekter på välbefinnandet. Visste du till exempel att fotsulorna är fulla av punkter som är sammankopplade med olika delar av kroppen.

Genom att trycka på en viss punkt under foten kan saker hända i såväl inre organ som hjärta och mage som huvud. En massageterapeut som är specialiserad på just detta kan berätta vilka punkter på foten som hör ihop med vilken del av kroppen.Detta är inte bara muskler över din rygg, utan inkluderar också inre organ som till exempel det reproduktiva organet. 

Det finns många massagetyper som har likheter med bland annat osteopati. Den här sortens massage fokuserar inte på ett område utan kroppen som helhet.

Boka i tid för massagehembesök

Om du vill få massage hemma bör du kontakta din massös i god tid. Många företag erbjuder massage-hembesök, en otroligt populär tjänst, särskilt bland människor som har lite tid och som är stressade. Det är lättare att själv kunna välja vilken tid du ska ha massage och dessutom inte ens behöva lämna ditt eget hem. Kanske kan du klämma in en halvtimmes massage efter eller innan jobbet?

Massage är bra för alla

Hembesök för din massage är något som många kan dra nytta av. Idag jobbar otroligt många människor stillasittande och trots träning brukar det ändå inte vara tillräckligt. Kroppen blir stel, den är inte till för att sitta ner hela dagen. Tvärtom ska människokroppen röra sig i stort sett hela tiden. Dock ser inte samhället ut så, då behöver vi komplettera med träning och behandlingar för att må bra. Med massager som hembesök kan du bli mjukare i kroppen och dessutom bli av med stelhet i lederna och muskelvärk. Unna dig själv detta för att göra din vardag mer njutbar.