Prisjämförelser av apotek

Prisjämförelser av apotek

Det finns mycket pengar som man kan tjäna genom att jämföra priser på apotek. Faktum är att det kan skilja relativt mycket, mellan olika apotek och dessutom mellan olika märken. Är det en dyrare medicin man ska köpa så kan det löna sig ordentligt att prisjämföra olika apotek. Det lättaste sättet är att helt enkelt söka efter det man vill jämföra på olika apoteks hemsidor och välja den som är billigast. Det finns även prisjämförelsesidor som Pricerunner som erbjuder en snabb sökning för att få upp en lista på återförsäljare samt vilka priser som erbjuds. Ofta kommer det upp en lista med den billigaste återförsäljaren först.

Prisjämföra medicin

Det kan skilja rejält i pris även vid medicininköp och apotekare ska alltid berätta för en kund ifall det finns ett billigare alternativ än det de har fått på recept. Eftersom medicinföretagen har en enorm konkurrens kan det vara olika prissättningar varje gång man tar ut medicinen. Oftast innehåller de olika medicinerna exakt samma ingredienser men väldigt små skillnader vilket betyder att olika patent har tagits ut. Därför kan läkemedelsföretagen ta ut olika priser. På sidor som apotea.se så kan man själv beställa sina mediciner hem och kan då se de olika märken med tillhörande priser. Innan man beställer får man upp förslag på olika varianter, inklusive det märket som man har recept på. Här finns en tydlig prisjämförelse så att kunden helt bestämmer själv, just att jämföra apotek priser eller priser generellt är något man numera bör ta för vana, det kan man spara mycket på.

Apoteksmonopolet är borta

Eftersom det svenska monopolet på apotek och läkemedel är borttaget får nu apoteken själv välja vilka priser de vill ta för mediciner, speciellt receptfria. Många tror fortfarande att monopolet finns kvar och att priserna därför är samma på alla apotek. Tyvärr så är det inte så och priserna kan skilja sig enormt. För att få det absolut billigaste priset på läkemedel så bör man beställa på nätet. Sidor som apotea.se har dessutom gratis hemfrakt som man tjänar mycket på att använda. För den som ändå vill ha råd från en apotekare kan ställa frågor via kundtjänst eller helt enkelt gå till ett apotek och fråga det man vill, för att sedan gå hem och beställa. Många upplever det som jobbigt att apoteken själva kan bestämma sina priser eftersom det ofta blir dyrt och särskilt äldre kan bli lidande.